تاریخ انتشار : 11 خرداد 1394 15:54

گزارش دوره آموزشی «مطالعات نظام ملل متحد: آشنایی با مؤسسات تخصصی و دیگر ترتیبات اقتصادی»

بند 3 از مادۀ 1 منشور ملل متحد یکی از اهداف ملل متحد را «حصول همكاری جهانی در حل مسائل بین المللی كه دارای جنبه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ... است» قلمداد می کند. این همکاری ها متشکل از مجموعه سازکارهایی هستند که به منظور حفظ صلح و امنیت بین المللی در چارچوب های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی نمود پیدا می کنند و به عنوان سازکارهای حفظ صلح در مفهوم مثبت که در واقع دستیابی به صلح از طریق رفع دشواری های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است مورد توجه قرار می گیرند.

بنابراین، توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی به منظور دستیابی به صلح و امنیت بین المللی از اهمیت ویژه ای در نظام ملل متحد برخوردار است.

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، با آگاهی از اهمیت این مسائل، دوره آموزشی «مطالعات نظام ملل متحد: آشنایی با موسسات تخصصی و دیگر ترتیبات اقتصادی» را در روز پنج شنبه 31 اردیبهشت ماه 1394 به همراه کارگاه آموزشی «بازیابی اسناد و اطلاعات موسسات تخصصی و دیگر ترتیبات اقتصادی» در روز سه شنبه 5 خرداد ماه 1394 و با همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد برگزار نمود.

در روز اول دوره (پنج شنبه 31 اردیبهشت) در این دوره که به طور خاص به موسسات تخصصی و دیگر ترتیبات اقتصادی ملل متحد اختصاص داشت، دکتر محمود باقری (دکترای حقوق اقتصادی از دانشگاه لندن و عضو هئیت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران) در خصوص کلیات حقوق اقتصادی با تمرکز بر موسسات تخصصی و دیگر ترتیبات اقتصادی ملل متحد، دکتر سید امیر حسین طیبی فرد (دکترای حقوق بین الملل و مدیر گروه طرح ها و لوایح بانک مرکزی) در خصوص صندوق بین المللی پول، دکتر بیتا شایگانی (دکتری اقتصاد و رئیس شورای تخصصی اقتصاد دانشگاه پیام نور و رئیس مرکز علمی و کاربردی بانک تجارت) در خصوص بانک جهانی و دکتر محمد جعفر قنبری جهرمی (دکتری حقوق بین الملل از انگلستان و عضو هئیت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی) در خصوص سازمان جهانی تجارت، دروس خود را پیراموان اهداف، ساختار، برنامه ها و ... این نهادها ارائه نمودند.

در روز دوم دوره (سه شنبه 5 خرداد) نیز خانم نازنین قائم مقامی (کتابدار مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران) ضمن آشنا ساختن شرکت کنندگان با سایت سازمان ملل متحد و قسمت های مختلف آن از جمله کتابخانه دگ همرشولد، به تدریس روش ها و شیوه های بازیابی اسناد و اطلاعات سازمان ملل متحد با تمرکز بر اسناد اقتصادی پرداختند. پیش از ایشان، خانم ماریا دوتسنکو (مسئول اطلاعات همگانی ملل متحد در ایران) پیام دبیرکل سازمان را در خصوص هفتادمین سال تأسیس ملل متحد قرائت کردند.

شایان ذکر است که پیش از این انجمن در اسفند 1393 با همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، دوره آموزشی «مطالعات نظام ملل متحد: آشنایی با موسسات تخصصی و ارکان فرعی در زمینه اجتماعی و فرهنگی» را برگزار کرده بود که گزارش آن را از « اینجا » می توانید مطالعه نمایید.

منبع خبر