تاریخ انتشار : 2 خرداد 1394 14:11

به کمک سامانه «سها» به مراجع قضایی برویم

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت که سامانه هدایتگر الکترونیک قضایی (سها) برای راهنمایی مردم تهیه شده که آیا لازم است به مراجع قضایی مراجعه کنند یا خیر و در صورت لزوم به کجا و چگونه مراجعه کنند.

سیامک رفعتی در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره سامانه سها - سامانه هدایت گر الکترونیکی قضایی - گفت: طبق بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم که در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه علاوه بر سامانه های سجا - سامانه جامع الکترونیکی - و سخا - سامانه خدمات الکترونیک قضایی - به سامانه ای نیاز داریم تا اطلاعات درستی را در رابطه با مسائل حقوقی و قضایی به مردم ارائه کند.

وی ادامه داد: هدف ما از راه اندازی سامانه سها این است که مردم ابتدا این سامانه را مطالعه کنند و متوجه شوند که آیا لازم است به مراجع قضایی مراجعه کنند یا خیر و در صورت لزوم به کجا و چگونه مراجعه کنند.

رفعتی اظهار کرد: بسیاری از مردم ممکن است به دلیل اطلاع نداشتن از مسائل حقوقی و قضایی اقدام به انجام کاری در حوزه حقوقی و قضایی کنند، اما به دلیل این که از طریق نامناسب آن راه را رفته اند بگویند که کار ما در قوه قضاییه انجام نشده است.

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: گاهی افراد مسیرهای اشتباهی را برای ارائه دادخواست های خود طی می کنند و در این راستا هزینه هایی را نیز می پردازند که طی کردن این مسیر از ابتدا اشتباه بوده است؛ بنابراین تصمیم گرفتیم سامانه ای را ایجاد کنیم تا بتواند به مردم راهنمایی های لازم و کافی را ارائه دهد.

رفعتی تصریح کرد: راه اندازی سامانه سها کار دشواری است و به راحتی نمی شود آن را انجام داد، اما در حال انجام است. البته این پروژه هنوز به صورت کامل راه اندازی نشده است.

وی گفت: افراد با ورود به این سامانه می توانند اطلاعاتی را که لازم دارند بدست آورند و طبق آن اقدام کنند تا هزینه و وقتشان بیهوده صرف نشود. همچنین مباحث دیگری مانند امکان جستجو کردن دادگاه ها، دادگستری ها و دفاتر خدمات قضایی نیز در این سامانه وجود دارد. فقط بحث حقوقی آن مطرح نیست و راهنمایی فضایی و مکانی در این سامانه وجود دارد.

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: با راه اندازی این سامانه و ارائه خدمات به مردم نارضایتی های هموطنان به حداقل خواهد رسید.