گزارش ایسنا از اهدای تندیس مهر به «شوالیه آواز ایران»

تندیس مهر به پاس خدمات انسان دوستانه و حقوق بشری شهرام ناظری به وی اهدا شد.

amirali-razaghi (5 of 12).jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دومین مراسم اهدای تندیس مهر از سوی کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام یکشنبه شب برگزار شد.

در این مراسم شهاب تجری رییس کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام به عنوان میزبان اصلی مراسم به ایراد سخنانی در وصف حقوق بشر پرداخت و گفت: اهدای تندیس مهر حقوق بشر ایده‌ای در راستای تقدیر از فعالیت‌های انسان‌دوستانه و تجلیل از انسانیت است.

وی افزود: متاسفانه امروز در سطح کشور در حوزه حقوق بشر با مسائل و مشکلاتی دست به گریبانیم که از جمله آنها تصور و القای تضاد دین با حقوق بشر است.

تجری ادامه داد: به اعتقاد من بخش عمده‌ای از این تصور ناشی از فرو نهادن سنت دینی اسلامی است. بخش عمده و بزرگی از اندیشه دینی را در دهه‌های اخیر کنار گذاشته‌ایم.

رییس کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام گفت: اگر به سنت دینی و اسلامی‌مان برگردیم می‌توانیم به روشنی مباحث حقوق بشر را ببینیم.

تجری تصریح کرد: کنار گذاردن سنت دینی اسلامی و گرفتن تنها بخشی از این سنت باعث منزوی ماندن دین می شود.

رییس کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام گفت: در طول چند دهه اخیر هنر موسیقی سختی‌های بسیاری کشیده است، در حالی که عرفان اسلامی با موسیقی راه‌های تکامل را طی می‌کند. در سی و چند سال اخیر هنوز صدا و سیما جرات نکرده که ساز موسیقی را در تصویر تلویزیون نشان دهد.

در ادامه این مراسم دکتر طیرانیان از وکلای برجسته کشور به بیان سخنانی در خصوص جایگاه حقوق بشر پرداخت و گفت: حقوق بشر صحنه و قلمرو وسیعی است که بسیاری از اهل دانش را به درون خود دعوت می‌کند تا هرکس از منظر خود به حقوق بشر بنگرد.

وی با بیان این پرسش اساسی که بشر کیست که این همه شایسته کرامت است و چه تفاوتی با دیگر مخلوقات جهان دارد؟، افزود: انسان گل سرسبد بوستان هستی است و انسان شریف ترین موجودی است که در عالم خلق شده است.

طیرانیان تصریح کرد: مذاهب دینی تاییدکننده حقوق بشر هستند. روح بشر از روح الهی است و روح الهی از عقل ریشه می‌گیرد و خالق خود عقل مطلق است. انسان عقل دارد و عقل عاملی است که بین حق و باطل و خوب و بد را تشخیص می دهد.

وی ادامه داد: انسان انسان است و در بدترین نوع انسان هم انسانیت از او جدا نمی شود. همه انسان ها از نظر حقوق با یکدیگر مساوی و برابر هستند و این اشتباه است که عده‌ای را عوام و عده‌ای را خواص بنامیم؛ چرا که حتی بزرگان، پیامبران و رسولان هم ادعای برتری نسبت به دیگران را نداشتند.

این حقوقدان برجسته کشور با بیان اینکه قانون اساسی ایران در قسمت حقوق ملت شاید از مترقی ترین قانون‌های دنیا باشد، گفت: حرمت آزادی حرمت کمی نیست که بخواهیم به راحتی از کنار آن بگذریم.

وی افزود: برابری یعنی تناسب، یعنی به همان میزانی که ما مفید و موثر هستیم به همان اندازه هم مزد بگیریم.

این حقوقدان برجسته کشور گفت: امر به معروف و نهی از منکر فقط این نیست که در خیابان‌ها اجرا می شود. همه موظب به اجرای امر به معروف و نهی از منکر هستند حتی برای دولت و نهادهای حکومتی.

وی گفت: اگر می‌خواهیم حقوق بشر در کشور رعایت شود باید قبل از هر چیز حقوق بشر را دوست داشته و به آن احترام بگذاریم.

در ادامه این مراسم استاد نورپور از پیشکسوتان موسیقی کرمانشاه ضمن بیان خاطراتی از همنشینی با شهرام ناظری به اجرای قطعاتی از موسیقی پرداخت.

همچنین در ادامه استاد محمدجواد محبت نیز به قرائت ابیاتی در وصف شهرام ناظری پرداخت.

بر اساس این گزارش، در ادامه مراسم اهدای تندیس مهر نیز ابراهیم رضایی استاندار کرمانشاه به عنوان دیگر سخنران بالای سن آمد و گفت: من با عشق و علاقه به سرزمین کرمانشاه آمده‌ام و افتخار می‌کنم که به پهلوانان این دیار خدمت کنم.

وی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این ایام شکوهمند در تاریخ ایران اسلامی بی مانند هستند و باید این ایام را زنده نگه داشته و برای نسل جوان آن را بازگو کنیم.

رضایی افزود: کرمانشاه استانی است با امکانات بسیار زیاد، استعدادهای توانا، مردمی فرهنگ دوست و فرهنگ پرور که خدمت به آنها برای من افتخار است.

استاندار کرمانشاه از راه‌اندازی دانشکده هنر در دانشگاه رازی کرمانشاه خبر داد و گفت: امیدوارم بتوانیم به زودی دانشکده هنر را برای مردم فرهنگ دوست کرمانشاه راه‌اندازی کنیم.

رضایی تصریح کرد: استان کرمانشاه هنرمندان، فرهیختگان و فرهنگ دوستان بسیاری دارد که می توانند پس از راه اندازی این دانشکده به هنرورزانش آموزش دهند.

در ادامه این مراسم شهرام ناظری در میان تشویق های بی امان کرمانشاهیان بر روی سن رفت و گفت: سال هاست که به دلیل مشکلات بسیاری همچون مجوزها و ... من کمتر توانسته ام در دیار خود حضور پیدا کرده و اجرای کنسرت داشته باشم.

وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت جدید نسیم خوشی از فرهنگ و هنر به مشام می رسد، افزود: امیدوارم با روی کارآمدن دولت جدید، شرایطی و امکاناتی مهیا شود که من بتوانم بیشتر به شهر و دیارم سر بزنم و کار موسیقی و دیگر فعالیت های فرهنگی هنری را انجام دهم.

شوالیه آواز ایران، با بیان اینکه من در خواندن آواز خیلی خسیس هستم و تنها در کنسرت های آماده و رسمی می خوانم، گفت: اما امشب برای شما همشهریانم می خوانم و ...

سپس شهرام ناظری به صورت زنده چند بیتی را برای مردم شهرش خواند که بسیار مورد تشویق قرار گرفت.

در پایان این مراسم تندیس مهر سال 92 به پاس خدمات انسان دوستانه شهرام ناظری در برگزاری کنسرت‌های خیرخواهانه‌ای برای جزامی های مهاباد و کودکان سرطانی شین آبادی به او اهدا شد.